Ze wszystkich kierunków nieustannie otaczają nas zdjęcia popularnych aktorek, modelek i piosenkarek o ładnych twarzach i zgrabnych figurach. Dla wielu kobiet taka nienaganna postura to niedościgniony ideał. Ważna jest nie tylko waga, jednak także budowa ciała. O ile wagę można trochę zmienić, wykorzystując słuszna dietę, to budowa zawsze zostaje taka sama. Nie każdej damie dane jest posiadanie magicznych, imponujących wymiarów 90-60-90. Należałoby jednak pracować nad zdobyciem prawidłowej wagi oraz szczupłej sylwetki. Przeważnie gwarantują one młodzieńczy wygląd, sprawność i przede wszystkim zdrowie na długie lata.
Prawidłową wagę wolno łatwo obliczyć za pomocą wskaźnika BMI. Powinien on mieścić się w granicach pomiędzy 20 a 25. Kalkuluje się go rozdzielając wagę przez wzrost w metrach podniesiony do kwadratu. Dolna granica BMI o wartości 20 to minimum jakie powinien ważyć człowiek o danym wzroście. Planując więc dietę, warto uwzględnić ta liczbę. Obszerne obniżenie wagi nie jest zdrowe dla organizmu ludzkiego, może znacznie zmniejszyć a na dłuższą metę stać się przyczyną wielu chorób. Pożądane wymiary, uzyskanie słynnych proporcji 90-60-90 to marzenie dużej grupy kobie. Głównie tych młodych, które są bez ustanku porównywane z modelkami i aktorkami. Wymaga się od nich, by również były piękne i atrakcyjne.
Nie jest to jednak bezproblemowe. Utrzymanie takiej kapitalnej wagi oraz wymiarów potrzebuje wielu wyrzeczeń oraz długich, forsownych ćwiczeń, niemniej jednak można się też wspomóc przez peptydy sklep. Jedynie nieliczne z kobiet mogą pochwalić się idealną oraz niezwykle prędką przemianą materii. Punktem wyjścia przed zastosowaniem jakiejkolwiek diety jest ustalenie prawidłowej wagi ciała ludzkiego. Można ja obliczyć za pomocą wskaźnika BMI. Ten harmonijny powinien mieścić się w granicach pomiędzy 20 a 25. Wskaźnik oblicza się poprzez podzielenie wagi ciała przez podniesiony do kwadratu wzrost w metrach. Planując dietę, należałoby jest trzymać się dolnej granicy prawidłowego BMI, a nie magicznych cyfr na wadze oznaczających 50 czy 60 kilogramów. Dieta powinna dostarczać wszystkich niebezużytecznych składników odżywczych, witamin oraz minerałów.